Sommer og høst

Hovden Aktivitetspark har aktiviteter for hele familien. Det koster ingen ting å komme inn på området. Her finner du mange spennende aktiviteter, hvorav flere er kostnadsfrie. Du finner oss i bunnområdet på Hovden Alpinsenter.

Sommerheisen er vår mest populære opplevelse, som kan benyttes som utgangspunkt til flere andre aktiviteter. Du tar stolheisen opp til toppen av Storenos som ligger på ca. 1200 meter over havet. Her er det en fantastisk utsikt, og vi har benker og bord så det er en perfekt plass for lunsj. Fra Kitebua serverer vi vafler, brus, is, kaffe, kakao og andre kioskvarer.

Bilde av: Mina BondevikGamle heisstoler på toppen av fjellet er ett av Hovdens mest populære instagram motiv. Tar du runden rundt til de ulike stolene, så får du med deg en fantastisk utsikt i alle retninger. Ved fint vær ser man helt til Gaustatoppen i øst, og langt inn i Hardangervidda i nord-vest. Toppen er også en fin start for flere merkede løyper innover i fjellet. Velger du å ta heisen ned igjen kan vi love deg at det kiler litt i magen når du passer kanten i bratthenget.

Toppen av Storenos er også starten på våre to down hill løyper, en rebusløype og 9 kurvs frisbeegolf bane. I området rundt bunnstasjonen har vi samlet barnas favoritter. Her har du hoppetårn, flere trampoliner til fri bruk, elektrisk gokartminigolfboccia, klatrevegg, og en sykkelløype. På Sport 1 på alpinsenteret finner du mange spennende sommervarer, sykkelutleie, og utleie av minigolf og frisbeegolf. Det serveres også kaffe, brus, is og andre kioskvarer i tillegg til nybakte boller, med sitteplasser både inne og ute.