Downhill-sykling

Nå oppgraderer vi downhill-løypene!

Med en rekke forskjellige løyper å velge mellom, fra enkle og rolige til mer tekniske og krevende, kan syklister finne noe som passer til deres ferdighetsnivå og preferanser. Uansett hvilken løype du velger, kan du forvente deg bratte bakker, skarpe svinger og høye hastigheter mens du suser nedover fjellsiden. Med vakker utsikt og et fantastisk terreng å utforske, er downhill sykling på Hovden en opplevelse du ikke vil glemme.

Steinbiten
Dette er første løypen du møter på toppen. Den er blågradert og tar deg ned til starten av «Originalen» og «Smakebiten». Det er en ganske snill løype med mange doseringer og noen hopp.

Smakebiten
Dette er 2 km med blågradert flyt løype av ytterste kvalitet! Den er bygget for at alle med ulike ferdighetsnivåer skal kunne ha det gøy og kose seg ned fjellet. Den er en fryd å sykle både for erfarne og uerfarne syklister.

Originalen
Dette er den første sykkelløypen som ble bygget på Hovden Alpinsenter for mange år siden. Den har fått små oppgraderinger hvert år og er nå blitt til en rask teknisk blågradert løype som er 2 km lang. Denne er litt brattere og mere ujevn enn Smakebiten, og byr dermed på litt mere utfordring.

* Dette er på Hovden i Setesdal

Ønsker du å leie sykkel, kan du gjøre dette hos Sport1. Vi leier ut Scott Gambler downhill-sykler i størrelsene XS-XL. Syklene passer for deg som er over 135 cm høy.

Aktiviteten booker du og betaler direkte online. Det er et begrenset antall sykler, så tilgjengeligheten vil variere. Dersom syklene allerede er booket, vil de ikke lenger være tilgjengelig.
Ta kontakt med oss på mail dersom du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende bookingen.

Om du skulle skade deg, eller se andre bli skadet, kan du ringer vår sykkelpatrulje som vil hjelpe deg eller den skadde å komme seg trygt ned fjellet for å få ytterligere hjelp av ambulanse eller annet helsepersonell.

Husk at heiskort kommer i tillegg til sykkelutleie. 

Du kan kjøre heisbasert downhill-sykling i sommerheisens åpningstider! Se åpningstidene HER!
* Lørdag 7. oktober har vi stengt for downhill-sykling grunnet bakkeløp

* Dette er på Hovden i Setesdal