Hovden Alpinsenter

Med 42,5 km løypenett og 8 heiser/trekk  til over 1200 moh.

Hovden alpinsenter ligger øverst i Setesdal og er blant Norges største og mest snøsikre alpinanlegg. Heisene tar deg opp til fjelltoppene Hovdenut og Storenos, sistnevnte på over 1200 moh. Her får du en magisk utsikt som garantert gir deg alpefølelsen.

Hovden Alpinsenter er Sørlandets største skianlegg med totalt 33 løyper, 2 stolheiser, 5 skitrekk og 1 skibånd fordelt på tre områder. Den totale løypelengden er 42,5 km og den maksimale fallhøyden er på hele 420 meter. I tillegg har anlegget to parker og en skicross-løyper. Heiskapasiteten er på over 9 000 personer i timen, så selv i løpet av en travel helg vil du alltid finne et trekk eller en heis uten kø. Løypenettet strekker seg over tre skiområder, Breivesiden og områdene rundt fjelltoppene Hovdenuten og Storenos.

I bunn av Breive finner du en ubetjent varmestue med toaletter hvor du kan nyte en kaffekopp og medbrakt matpakke. Fra midten av februar og ut sesongen setter vi ut en bålpanne som alle kan benytte.

Vinter Heis

Storenos-siden

Her ligger hoveddelen av anlegget med parkering, velkomstsenter, skiutleie og sportsbutikk, samt aktivitetssenteret Hovden Aktiv, som tilbyr alt fra skiskole til aking. Her finner du også restaurantene Skikroa og Offpiste. Sistnevnte med – etter vår mening, Norges beste italienske pizza laget i vedfyrt ovn, og afterski med plass til over 1 000 mennesker. Midt i bakken ligger restauranten Hovden Alpin Lodge bygget i tradisjonelt laft, med en atmosfære som gir deg følelsen av å være i Aspen eller de sveitsiske alpene. Her får du både lunsj og middag i rustikk stil, laget på lokale råvarer av høy kvalitet.

Løypene på Storenos-siden varierer fra sorte heng til grønne barneløyper. Her finner du også lekeområdet Tusseland, i tillegg til begge parkene og skicross-løypen. Den 4-seters stolheisen tar deg til topps på ni minutter, og hvis du ikke vil fullt så langt, kan du velge mellom tre skitrekk og et skibånd.

Det unike med Storenos-siden er at hele familien kan ta stolheisen til toppen og finne løyper som passer, uansett ferdighetsnivå. Her starter også de sorte løypene som er godkjent av FIS for slalåm og storslalåm.

Barne- og crossløypa går også ut fra denne toppen, og på vei ned ligger parken strategisk til. Så her kan alle i familien velge sine løyper og møtes i bunn og ta heisen sammen opp igjen.

Alpinsenter Breive

Breive-siden

Breive er paradiset for deg som vil kjøre de gode svingene, spesielt om du ønsker å sette dagens første spor! Her finner du de bratte bakkene, og du har ofte bedre plass til å nyte skikjøringen.

Her finner du tre løyper som går ut fra en 4-seters stolheis, alle i variert terreng og med en vanskelighetsgrad som gir utfordringer for de fleste. Hovedløypa Breivelia er en populær bakke for trening. Her kommer skiklubber fra hele landet for å trene slalåm og storslalåm.

Alpinsenter Hovdenut Vinter

Hovdenut

Hovdenut ligger på over 1100 moh., og av miljøhensyn stopper koppheisen på 1000 moh. Det er kun en oppkjørt løype ned, men for de som elsker frikjøring, så anbefaler vi dette området. Mange tar skiene på ryggen og går helt til toppen, og her kan vi love deg en fantastisk utsikt og mange spennende spor ned igjen. Husk at kjøring utenfor oppmerkede løyper er på eget ansvar, og sjekk alltid info om skred før du setter utfor. Fra dette området går også løypene tilbake til bunnområde på Storenos-siden om du ikke vil ta hele runden rundt via Breive tilbake.