Vinteraktiviteter

På Hovden finner du store mengder med snø, milelange langrennsløyper og Sørlandets største skisenter!

Hovden er en snøsikker plass som ligger 800 meter over havet. Her finner du store mengder med snø, milelange langrennsløyper og Sørlandets største skisenter.

Hovden Alpinsenter

Hovden Alpinsenter er et anlegg hvor hele familien vil trives! Med totalt 33 løyper, 3 heiser og 5 skitrekk fordelt på tre områder, finner du garantert noe som passer for alle.

De forskjellige nedfartene i anlegget er av forskjellig vanskelighetsgrad, som passer både for nybegynnere og proffer. I tillegg til de preparerte løypene er det flere «Offpiste» løyper for de som liker å kjøre i nysnøen.

HovdenParkener en park med en rekke spennende elementer av ulik vanskelighetsgrad. Parken er 1250 meter lang, delt opp i «Blåparken og «Rødparken». Parken har flere linjevalg som gir god flyt og innbyr til leken kjøring.


 

Langrenn

Bilde av: Mina Bondevik

Løypenettet på Hovden er 170 km fordelt på både skogsterreng og fjellterreng. De blir preparert daglig så lenge vær og føreforhold tillater dette.

Hovden har mange ulike langrennsløyper som egner seg for både store og små. Her finner du noe som passer for nybegynnere, som har ski på beina for første gang, og for de drevne som ønsker å gå langtur. Løypene her tilrettelagt for både klassisk og friteknikk.

I tillegg til dette har Hovden en egen langrennsarena som ligger like ved Hovden sentrum. Arenaen har korte, lange, bratte og slake løyper med flombelysning på kveldstid.

Se løype- og preppestatus HER!


 

Aking

Ta akingen til neste nivå med oss i Hovden Aktiv!

Vi bytter ut skia med akebrett og setter utfor alpinanleggets løyper i full fart. Hver dag rett før stenging samler vi oss ved stolheisen før vi transporteres opp til startpunktet på toppen av fjellet for og så ake hele veier ned igjen!

Les alt om aking HER!


Damenes carvingkurs

Leter du etter det perfekte høydepunktet på turen med venninnegjengen?

Bli med på en ferdig planlagt formiddag hvor dere alle kan nyte og delta på moroa! Vi starter utendørs med skiglede, latter og mestring i fokus. Vi setter våre beste instruktører på saken og guider dere gjennom øvelser tilpasset deres nivå.

Her er det ingen krav til forkunnskaper, så lenge humøret og ønsket om en god opplevelse er tilstede.

Når klokken nærmer seg 15, er dere alle booket inn på Lodgen! Bordet står ferdig dekket og både spekemat og et glass iskald musserende venter. Mer info HER!


Topptur/randonne

Har du lyst til å gå topptur, men treger litt veiledning? Vi blir gjerne med deg på tur!

Vi vet godt hvor fantastisk følelse en topptur kan gi, forutsatt at du håndterer dine omgivelser på rett måte. Hovden Aktiv blir gjerne med deg på tur og guider deg og dine gjennom en knallfin opplevelse i fjellet. Dette er for deg som gjerne har noe erfaring med skiteknikk utenfor løyper, og kan beherske nedkjøring i upreparert terreng.

Målet er å utvikle egenferdigheter slik at du blir en mer rutinert «toppturist» som er trygg på egne ferdigheter, veivalg og har god teknikk i både opp-og nedfart. Selvom teknikk er viktig, holder vi alltid naturopplevelsen i fokus. Vi går dit været og helsa tillater oss å gå, slik at turen tilpasses fortløpende etter ditt behov. Les mer HER!


Skøytebane

Skøytebanen på Hovden er gratis å bruke for alle og ligger rett ved Hovden Badeland!

Hvis vær og forhold tillater det, så er skøytebanen åpen fra desember og til mars med flombelysning som slukker kl. 23.00. Du kan leie skøyter hos Badeland.