Sommeropplevelser

Er du på jakt etter en sommerferie som kombinerer frisk fjelluft, spektakulær natur og en rekke spennende aktiviteter? Da bør du ta en tur til Hovden i sommer!

Når vinteren slipper taket og snøen smelter bort, transformeres Hovden til et eventyrlig reisemål om sommeren. Med fantastiske fotturer, sykling i fjellet, adrenalinfylte aktiviteter og mye mer, har Hovden noe å tilby for hele familien. Her er 10 gode grunner til å besøke Hovden i sommer, slik at du kan planlegge din ferie allerede nå!

1. Til toppen av Nos med sommerheisen

Bilde av: Mina BondevikSommerheisen tar dere opp til toppen av Storenos 1183 m.o.h, som er det optimale utgangspunktet for både barnefamilier, syklister og spreke turgåere! På toppen kan du velge mellom en lettere spasertur, merkede turstier eller benytte deg av våre downhill-løyper.

Kitebua på toppen har blitt gjort om til en sjarmerende utecafé. Her serveres det varme vafler, pølser, sjokolade og noe godt å drikke. Vi har satt ut bord og benker så du kan nyte noe godt med flott utsikt over Hovden ⛰️

Avslutt dagen med å spasere ned grusveien eller ta heisen til bunnen.

* Åpningstider med værforbehold

 

2.  Hopp ut i det friske fjellvannet

Bilde av: Mina Bondevik

Velkommen til vår mest populære sommeraktivitet fylt med adrenalin, mestringsfølelse og action – Kulphopping!

Hopp ut i det brusende fjellvannet med våtdrakt, hjelm og vest. Det er tre ulike destinasjoner med fjellhøyder fra 1-10 meter, alt etter hva vær og vannstand tillater oss! Vi møtes på Hovden Aktiv på alpinsenteret klokken 14:00 for å skifte til våtdrakt. Ta med eget badetøy, håndkle, noe å sitte på i bilen og gjerne litt drikke.

Deltakerne stiller med egen bil for transport mellom lokasjonene.
Instruktørene har Rescue 3 Whitewater sertifisering og sørger for en sikker og morsom opplevelse for alle.

 

3. Downhill-sykling i vakre omgivelser

Bilde av: Mina BondevikTa med sykkelen opp med stolheisen til toppen av Storenos 1183 m.o.h og kjør downhill ned igjen! Med en rekke forskjellige løyper å velge mellom, fra enkle og rolige til mer tekniske og krevende, kan syklister finne noe som passer til deres ferdighetsnivå og preferanser.

Uansett hvilken løype du velger, kan du forvente deg bratte bakker, skarpe svinger og høye hastigheter mens du suser nedover fjellsiden. Med vakker utsikt og et fantastisk terreng å utforske, er downhill sykling på Hovden en opplevelse du ikke vil glemme.

 

 

 

4. Nyt en deilig lunsj i solen

Hovdestøylen er et flott sted å nyte en deilig lunsj på verandaen i solen! Nyt deilig mat og drikke ute på verandaen med flott utsikt over Otra og den vakre naturen. Maten på Hovdestøylen er laget med de beste lokale råvarene og det er et bredt utvalg av deilige retter å velge mellom.

Etter lunsj kan du gå en tur i den vakre naturen rundt hotellet, eller bare slappe av på verandaen og nyte solen og den friske luften. Hovdestøylen er virkelig et sted som gir deg muligheten til å nyte livet, og det er en opplevelse du vil huske lenge etter at du har forlatt stedet.

 

 

5. Full fart med Gokart!

Bilde av: Mina Bondevik

Hvis du planlegger å besøke Hovden med familien denne sommeren, er GoKart en trygg og morsom opplevelse for barna som definitivt bør stå på listen.

Med fart og spenning på banen, vil barna garantert få en minnerik opplevelse.

Bilene er beregnet for førere mellom 100 – 165 cm. Er du høyere enn dette må du kjøre med tilpasset kjørestil. Maksvekt på 75 kg.

Ingen bestilling. Drop innom for å suse rundt banen i full fart!

 

 

 

6. Fjelltur