Renovering av Hovdestøylen

18 oktober stenger vi Hovdestøylen for renovering i 2 måneder. Hotellet skal pusses opp og bygges om til et toppmoderne aktivitetshotell. Hotellrommene blir pusset opp og det blir sportsbar, vinbar og en helt ny restaurant. I kjelleren kommer det 6 bowlingbaner og et aktivitetsrom billiard, spilleautomater m.m. I 2 etg blir det gamle danseloftet bygd om til konferanse/festsal for inntil 300 personer.

Økt satsing på helårsdrift, med opprusting av overnattingstilbudet er fremtiden for å sikre ett bærekraftig samfunn med lønnsomme bedrifter og arbeidsplasser i Bykle kommune, uttaler Ann Torill Briksdal, konsernsjef i Hovden Alpin Resort AS. Sammen med arbeidende styreleder Roger Hagel Sørli leder hun arbeidet med drift og utvikling av konsernet.

Hovden Alpin Resort AS er morselskapet til Hovden Alpinsenter AS, Hovden Alpin Servering AS med 4 restauranter, Hovden Aktiv AS med skiskole og aktiviteter, samt butikkene Nos mote og Sport1, med ski-, sykkelutleie og verksted. Hovden Alpin Overnatting AS som står for driften av over 800 senger fordelt på overnattingsstedene Hovdestøylen hotell, Hovdehytta og Lisletun leilighetsanlegg, samt Hovden hytteformidling. Konsernet har med eiendomsdelen av konsernet 75 helårsansatte og 150 sesongansatte.

På overnattingsfronten har konsernet gått sammen med Andersen Holding om utvikling av Hovdestøylen og Hovden Høyfjellshotell. Hovdestøylen blir i løpet av det neste året oppgradert for over kr 30 mill. for å møte morgendagens marked. Hotellet går fra et tradisjonelt høyfjellshotell med enkel standard, til et topp moderne aktivitetshotell. Hotellet får konferanse muligheter for grupper på opptil 300 mennesker, velvære avdeling med blant annet enn badstuavdeling nede ved elva, bowling med 6 baner, samt aktivitetsrom med ulike aktiviteter for hele familien. Alle hotellrommene blir pusset opp og gjort om til familierom med 4 sengeplasser og balkong. Vi er sikre på at Hovdestøylen igjen skal bli Hovdens stolthet og storstue uttaler Briksdal.

Ifølge Sørli er finansene på plass på første delen av satsingen, men den langsiktige delen realiseres parallelt ved et omfattende salg av fritidsleiligheter og hytter som er tilrettelagt for utleie. Går planene igjennom i kommunen vil Hovdestøylen ha 800 senger, hvor halvparten går i 100 % utleie.

Hovden trenger et helårshotell som er tilpasset aktive familier, samt små og mellomstore bedrifter som vil på firmatur/konferanse. Til tross for at konferansemarkedet ligger nede rundtomkring i Norge, så tror vi at markedet for ett aktivitetshotell med mulighet for konferanse vil være bra i fremtiden. Vi ser allerede nå at juli/august er en av våre beste måneder, uttaler Ann Torill Briksdal. Utfordringen blir å få folk til å komme i skuldersesonger. Da vil fasiliteter som velvære, bowling og ikke minst andre aktiviteter på Hovden være en viktig faktor.

Hovdestøylen stenger 18 oktober og vil være stengt frem til jul. I perioden vil hotellet gjennomgå en omfattende renovering. I første omgang av eksisterende bygge masse med nye hotellrom, restaurant og konferanse fasiliteter til 300 mennesker. Så vil bowling, aktivitetsrom i kjelleren komme i løpet av vinteren. Tilbygg med velvære bygges til våren.