Opplev vintereventyret!

Hovden er en snøsikker plass som ligger 800 meter over havet. Her finner du store mengder med snø, milelange langrennsløyper og Sørlandets største skisenter.

Hovden Alpinsenter

Hovden Alpinsenter er et anlegg hvor hele familien vil trives! Med totalt 33 løyper, 3 heiser og 5 skitrekk fordelt på tre områder, finner du garantert noe som passer for alle.

De forskjellige nedfartene i anlegget er av forskjellig vanskelighetsgrad, som passer både for nybegynnere og proffer. I tillegg til de preparerte løypene er det flere «Offpiste» løyper for de som liker å kjøre i nysnøen.

Tusseland er barnas område. Her finner du lette bakker, egne barneløyper og morsomme aktiviteter. Det er både tallerkentrekk og skibånd. Det er også en egen akebakke her, samt trivselsområder med god oversikt over løypene.

HovdenParken er en park med en rekke spennende elementer av ulik vanskelighetsgrad. Parken er 1250 meter lang, delt opp i «Blåparken og «Rødparken». Parken har flere linjevalg som gir god flyt og innbyr til leken kjøring.

Klubb Hovden Aktiv er den råeste aktivitetsklubben på Hovden for de mellom 7-12 år! Klubben kombinerer ski og brettkjøring med lek og moro, og de møtes hver lørdag samt hver dag i ferier og høytider for å ha det gøy sammen.


 

Langrenn

Bilde av: Mina Bondevik

Løypenettet på Hovden er 170 km fordelt på både skogsterreng og fjellterreng. De blir preparert daglig så lenge vær og føreforhold tillater dette.

Hovden har mange ulike langrennsløyper som egner seg for både store og små. Her finner du noe som passer for nybegynnere, som har ski på beina for første gang, og for de drevne som ønsker å gå langtur. Løypene her tilrettelagt for både klassisk og friteknikk.

I tillegg til dette har Hovden en egen langrennsarena som ligger like ved Hovden sentrum. Arenaen har korte, lange, bratte og slake løyper med flombelysning på kveldstid.

Se løype- og preppestatus HER!


 

Aking

Ta akingen til neste nivå med oss i Hovden Aktiv!

Vi bytter ut skia med akebrett og setter utfor alpinanleggets løyper i full fart. Hver dag rett før stenging samler vi oss ved stolheisen før vi transporteres opp til startpunktet på toppen av fjellet for og så ake hele veier ned igjen!

Les alt om aking HER!


 

Skøytebane

Skøytebanen på Hovden er gratis å bruke for alle og ligger rett ved Hovden Badeland!

Hvis vær og forhold tillater det, så er skøytebanen åpen fra desember og til mars med flombelysning som slukker kl. 23.00. Du kan leie skøyter hos Badeland.