Rekordfestivalen 2024

Rekordfestivalen er tilbake i 2024!

Intim musikkfestival med høg stemning på Hovden i Setesdal. Gørrbra musikk, morosame aktivitetar, bålkos og deilig mat. Fjelltur med musikalsk overrasking, familiekonsert og Noregs mest ekstreme andeløp!

Line-up

Fredag 9. august:

Jonas Alaska

Rekordfestivalen er overlykkelig over å kunngjøre at en av sin generasjons sterkeste låtskrivere her til lands kommer til festivalen deres! Han står bak uforglemmelige låter som «October», «If Only as a Ghost», «In The Backseat» og «Morning Light». Han var trippel Spellemannominert for sitt debutalbum, og har siden den gang sluppet fem album som alle har fått strålende mottagelse, både i- og utenfor Norge. Nå har du sjansen til å oppleve en intim og uforglemmelig stund med alle nye og gamle hits rett fra mannen som skrev dem selv.

Fay Wildhagen

Live-favoritten Fay Wildhagen kommer til Hovden og Rekordfestivalen! Det nye albumet hennes «Let’s Keep It In the Family» har fått strålende tilbakemeldinger over hele linja. Selv sier hun «Nå er det plutselig mange år siden vi har vært ute på en ordentlig turne, og jeg kan nesten ikke vente til å se dere alle igjen og spille noe av den morsomste musikken vi har spilt noen gang, med et nytt killer band!»

 

Lørdag 10. august:

Haubitz Hall Hit Squard

Grande og Sordal’s BACK TO THE 80`s er et av konseptene til Haubitz Hall Hit Squard som ledes av gitarguruene Kjetil Grande og Stein Roger Sordal. Etter mange konserter med fullsatte hus på Haubitz Hall i Kristiansand de 3 siste årene, bestemte musikk kollektivet av Kristiansands beste musikere for å ta dette showet ut på veien i 2024.

Her får du et forrykende musikalsk show, med det beste fra 80-tallets pop og rock. Kast på hodet til Guns `n Roses, drøm deg inn i Depeche Mode`s synth verden, spill luftgitar til Van Halen og dans til Bruce Springsteen.

Ask Carol

Ask Carol er et alternativt indie-rock duo som kommer fra den avsidesliggende norske fjellbygda Auma. Ikke la størrelsen på denne gruppen lure deg – med to gitarer, trommer, synth, Carols unike bass- og gitarsystem, og litt multitasking, leverer Ask Carol et kraftig lydbilde så stort som en fullt band. Musikken til denne høyenergiske power-duoen spenner seg fra rå til myk, med inspirasjon hentet fra likesinnede som Kills, Yeah Yeah Yeahs og White Stripes, alt med en tydelig nordisk, melankolsk vri.

Múrtebandet // Pablo and the Escobars

Múrtebandet har spilt først på lørdagen under Rekordfestivalen i en årrekke, og gjør det i år igjen! “Ein Múrt’e er ein person som jobbar jamnt og trutt, men ikkje så fryktelig fort.” Historien om Múrtebandet er nemlig like lang som Rekordfestivalen, altså femten år(!). Selvfølgelig skal også dette jubileet feires!
I Rekordfestivalens spede begynnelse fant grunnleggerne av festivalen ut av at de selv ville spille på den fantastiske festivalen de hadde grunnlagt. De samlet sammen det de hadde av instrumenter; alt fra munnspill til munnharper og rain sticks. Denne eklektiske sammensetningen av instrumenter og mennesker har gått inn i Hovdens historiebøker som noe av det mest eksperimentelle og banebrytende som noen gang har kommet ut av Setesdalsheiane.

Som alle rockeband med respekt for seg selv har besetninga av både trommiser og bassister blitt bytta utallige ganger siden da, og det har kommet til ikke mindre enn to gitarister. Navnet har de også bytta litt på, og nå er de kanskje best kjent som Pablo and the Escobars.
Kun én gitarist har stått stødig i Múrtebandet siden gjenoppståelsen.
I år har han bestemt seg for å feire selve Múrtebandet ved å invitere tilbake gamle medlemmer. I 2024 vil originalbesetninga av Múrtebandet fra 2012 nok en gang stå på scenen på Rekordfestivalen! De skal spille tre sanger og vise hvorfor de gamle fremdeles er eldst!
Ta på deres animal print pants, for dette blir outta control!