Color Line Tour 2022

Meld deg på årets ritt, så sees vi på Hovden!

Colorline Tour 2022!

Color Line Tour 2022 arrangeres for 36. gang! Rittet er 210 km langt og går fra Kristiansand til Hovden, øverst i Setesdal.

Opp gjennom årene har det vært arrangert flere varianter av sykkelritt med målgang på Hovden. Både Lillesand og Stemmen nord for Kristiansand har vært startsted. Rittet slik vi kjenner det i dag fikk sin start i 2002 da Color Line gikk inn som sponsor. Siden den gang har starten gått fra Kristiansand sentrum via Color Lines terminal i Kristiansand og deretter til Hovden sentrum, 800 meter over havet.
Raskeste lag som har syklet, i nåværende trasé, er østlandslaget Team Kjekkas.

I 2021 kom de i mål på tiden 4:44:52.
Folk flest tar seg bedre tid og bruker i snitt 7 timer på de 210 kilometerne.

Color Line Tour 2022 gjennomføres med start i Kristiansand.
Rittet arrangeres som et turritt med puljestarter. Tidspuljene er for den enkelte rytter som ønsker å delta. Særpuljene gir lag, bedrifter og venner som er flere enn 15 personer, muligheten til å få egen starttid.
Første og siste start går normalt kl 0500 og ca 0900.
Puljene organiseres i en størrelse av maksimalt 40 syklister og startes på egne startintervaller.

Hver pulje ledes av en ledebil som bidrar til økt sikkerhet. Traseen går på åpen vei, men hvor mye av biltrafikken legges om. I 2019 sperret vi for første gang veien i deler av traseen. Sikkerhet for syklistene er vår største prioritet og stengning av veien var et ytterligere tiltak som festet vår posisjon som et landets tryggeste ritt.

Color Line Tour har gjennom mange år befestet seg som et av de mest kjente og tradisjonsrike turrittene i Norge. Hvert år kommer ryttere fra hele Sør-Norge for å utfordre seg selv, sette rekord eller bare rett og slett oppleve et av landets vakreste sykkelritt.

Bli med du også!