Gruppeskiskole 4-15 år

I barna og ungdommens gruppeskiskole har vi noe for enhver, uansett alder og ferdighetsnivå! Vår erfaring er at skiglede går hånd i hånd med mestring og nye utfordringer tilpasset den enkeltes nivå.

Velkommen til gruppeskiskole hos Hovden aktiv! Her møter barnet stigende utfordringer over en 4-dagers periode. For best mulig utbytte og flyt i gruppen for både ditt barn og andre deltakere, meldes hver deltaker på for hele uken. Det er ikke rom for drop-in underveis.

  • Barn over 6 år må fremvise gyldig heiskort ved oppstart av leksjonen.
  • Skiskole er et tilleggsprodukt og dekker ikke heiskort.
  • Ved kun 2 påmeldte deltakere, forkortes kursperioden til 3 dager
  • Ved kun 1 påmeldt deltaker, forkortes kursperioden til 2 dager.
  • Ingen refundering for nedskalert kurs.

* Det er viktig at du som foresatt er ærlig i vurderingen av barnets ferdigheter for å gi både ditt og andres barn best mulig utbytte av kurset. Er du i tvil, ta gjerne kontakt

Gruppeinndelingen for barn

Småtussene 4-6 år - nybegynner

Gjennom lek og moro blir vi trygge på utstyret og fokuserer på å svinge og stoppe i Tusseland. Vi øver oss også på å ta tallerkenheis helt på egenhånd! Ingen forkunnskaper, men barnet må kunne delta uten foresatte eller følge.

Book her!

Småtussene 4-6 år - lett øvet

Denne gruppen er for de som er godt i gang med skikjøringen. Vi flytter oss over i variert terreng med fokus på kontroll og blir enda tryggere på ski. Vi har også som mål trene på å ta t-kroken for egen maskin! Forkunnskaper: Barnet kan svinge og bremse i grønn løype og ta tallerkenheisen alene.

Book her!

Fjelltussene 7-10 år - nybegynner

Her er fokuset på trygghet og mestringsfølelse. Gjennom lek og moro trener vi på å bremse, svinge og ha balanse på ski. Vi holder til i tusseland og prøver selvfølgelig å ta tallerkenheisen helt på egenhånd! Ingen forkunnskaper, det er her du lærer å stå på ski!

Book her!

Fjelltussene 7-10 år - lett øvet

I variert terreng fokuserer vi på kontroll og mestring slik at barnet blir en trygg gjest i bakken. Vi trener på alle typer heis og trekk og blir gode på svinger i flere løyper og terreng. Forkunnskaper: Barnet kan svinge og bremse i grønn løype, ta tallerkenheis alene og er klar for blå nedfart.

Book her!

Fjelltussene 7-10 år - øvet

Denne gruppen passer for barn som står mye på ski og klarer seg i de fleste løyper. Nå er tempoet høyere og vi trener på fart, rytme og balanse. Både parallell-ski og kontroll i ulendt terreng står på planen. Her blir det spenning, mestring og mye moro! Forkunnskaper: Barnet kan svinge og bremse kontrollert i blå løype og er klar for røde/sorte løyper og alle typer heis/trekk.

Book her!

Gruppeinndelingen for ungdom

Ungdom 11-14 år - nybegynner

Dette er et nybegynnerkurs for deg som vil lære helt grunnleggende skikjøring. Vi hjelper deg med å bli trygg på utstyret og trener på svingteknikk, bremsing og å ta heis. Ingen forkunnskaper, det er her du lærer å stå på ski!

Book her!

Ungdom 11-14 år - lett øvet

Lett øvet er gruppekurset for deg som er greit i gang med skikjøring. Vi fokuserer på å bli trygg i blå og rød løype og ha god flyt i nedfartene. Du lærer hva parallellski er og vi tar både stolheis og ulike trekk. Forkunnskaper: Du kan svinge og bremse i grønn og blå løype. Tallerkenheis og t-trekk mestrer du allerede alene.

Book her!

Ungdom 11-14 år - øvet

Øvet er gruppekurset for deg som kjører mye ski. Du er trygg på ski og kjører med god flyt i røde løyper. Vi trenger på fartsregulering, kontroll på ulike typer underlag og terreng og avanserer svingteknikken. Man kan alltid bli bedre på ski! Forkunnskaper: Du håndterer røde løyper samt alle heis/trekk og er trygg på ski.

Book her!