10 gode grunner!

10 gode grunner til å besøke oss

Hovden er en kompakt helårsdestinasjon hvor du til enhver tid befinner deg på fjellet. Her kan du nyte unik natur, fantastiske matopplevelser og aktiviteter for hele reisefølget! Vi har samlet ti gode grunner for å besøke oss denne vinteren:

1. Her er du på fjellet – hele tiden!

Hovden AlpinsenterFjellbyen Hovden har fått navnet sitt av god grunn. Uansett om du er i bakken eller på butikken, så følger fjellfølelsen med deg. Vi bor 800 meter over havet med toppturmuligheter, langrennspor, alpinbakken og skøytebanen i umiddelbar nærhet. Som den fjellbyen vi er, huser vi også en lokal kino, badeland og spa, treningssenter og aktiviteter som shuffleboard. Vi ønsker deg velkommen til vårt vinter – og helårsparadis på fjellet.

2. Bakker for absolutt alle!

Med sitt 42,5 km lange løypenett leverer Hovden Alpinsenter noe for enhver skiløper. I tusseland kan barna leke seg i trygge omgivelser, mens den ivrige alpinisten bryner seg på Breives bratte nedfarter. Fra toppen av anlegget, hele 1200 moh, finner du både sorte, røde, blå og grønne nedfarter som gjør at selv nybegynnere kan nyte av høydemeterne og den fantastiske utsikten. Velkommen ut!

 

3. Blant Norges beste på Park!

Hovdenparken er igjen nominert til årets park og huser i år dobbel Norgescup i slopestyle for Snowboard.
Parken består av to deler, en rød og en blå for å treffe alle nivåer. Anlegget inviterer til effektiv og leken kjøring da det ligger et t-trekk langs hele parkanlegget. I rødparken får du linet 3 sorte/røde hopp i ett og samme run!
Kjører du fra topp av blåpark til bunn av rødpark, kan du lett få inn ca. 13 elementer på en tur.
Se vår eventkalender her – det skjer mye gøy gjennom sesongen!

4. Et imponerende aktivitetstilbud!

Aking fra toppen av NosPå Hovden i Setesdal kan du gjøre mye mer enn alpint og langrenn! Prøv aking med Hovden Aktiv hver dag, stå på skøyter på isbanen ved Grendehuset eller nyt varmen i Hovden Badeland sin spa-avdeling. Hovden har også sin egen bygdekino hvor det stadig er flere spennende filmnyheter på programmet for alle målgrupper! Ønsker du å finne roen på hytta, kan du også svinge innom biblioteket for å låne en bok. I tilknytning til badeland har vi et godt utstyrt treningssenter med alt du trenger for å holde treningen i sjakk på bortekontoret. Skiskole, Klubben aktivitetsklubb for de yngre, hundekjøring, gruppeskiskole for barn, trugeutleie, teambuilding..finn din favoritt!

5. Fra peisen til langrennsporet på 1-2-3

Uansett hvor du velger å bo, så finner du et fantastisk og velholdt løypenett for langrenn på hele Hovden, rett utenfor døra! Med hele 170 km nypreparerte spor, er du garantert å finne en nærtur som passer deg og ditt turfølge. Du kan enkelt følge statusen på de ulike løypene gjennom den til enhvert tid oppdaterte oversikten:
Klikk her for å sjekke dagens føre!

Hovden har også sportsbutikker, samt skiverksted hvor du kan få hjelp til å klargjøre utstyret før turen.
Trenger du noe nytt eller varmere klær? Sving innom Sport 1 i sentrum eller i Alpinsenteret. 

Velkommen ut i vinterparadise – rett utenfor dørstokken.

6. Heisbasert frikjøring!

pudderPå Hovden finner du pudderparadiset og det bratte offpiste-terrenget i umiddelbar nærhet fra heisen! Fjellbyen Hovden er en snøsikker destinasjon hvor vi tradisjon tro får solide pudderdump servert med vestavinden i januar.

Ser du et skikkelig snødryss på værmeldingen?
Da gjelder det å hive seg rundt for å nyte svingene!

7. En matopplevelse i stil med skiopplevelsen:

Hovdestøylen RestaurantMattilbudet på Hovden har virkelig satt seg på kartet de siste årene!
Nå spiller maten i flott harmoni med skiopplevelsen og Hovden er blitt en destinasjon godt kjent for de som ønsker å oppleve noe mer enn bare vinter og rå natur.
Med sportsbarer, topp moderne a la carte-restaurant, vinbar med vinsmaking og lune møteplasser med særegne pizzaer og burgere, har fjellbyen virkelig truffet enhver gjest! Er du i bakken, kan du også nyte en fantastisk utsikt på Hovden Alpin Lodge med ski in, ski out. Hovdens nyeste tilskudd innen restaurant og overnatting, er Hovdestøylen hotell med Støylen restaurant og vinbar.

Les mer om de ulike tilbudene her.

8. Gratis heiskort for barn t.om. 6 år!

Vi ønsker barna velkommen ut i bakken og spanderer heiskortet til og med det året de fyller 6 år! Besøk Tusseland for en trygg og fint møte med skisporten. Barneområdet har også et gratis transportbånd ved navn Tussebåndet som kan brukes av alle ski & brettkjørende gjester! Husk hjelm, vi har hjelmpåbud i hele anlegget.

Gratis Heiskort til barna må du hente ut på velkomstsenteret.
Ta med eget keycard, så slipper du å betale for nytt.
Les mer om heiskort her.

9. Moderne konferanselokaler med god kapasitet

hovdestøylen konferanseVi satser stort på konferanse og gruppereiser i 2022. Hos Hovdestøylen hotell sin annen etasje huses en egen konferanseavdeling med toppmoderne konferanseutstyr i nyoppussede, innbydende lokaler. Her kan de ønske velkommen til grupper på inntil 350 gjester i et kino oppsett, og 130 gjester for bankett med oppsett på langbord eller runde bord. I tillegg har de et eget styrerom med langbord for inntil 32 gjester. Rommet kan igjen deles i to mindre møterom ved behov. Lokalene er innredet med lune farger og behagelige stoler som gjør det hyggelig å være på konferanse! Rett utenfor vinduet venter langrennsløyper, pudder og flott natur. Velkommen!

Les mer om konferanse og tilleggsfasiliteter her.

10. Hotell, leilighet eller hytte? Du velger!

Nå kan du velge å nyte et behagelig opphold på Hovdestøylens topp moderne hotell, eller leie en hel hytte/leilighet for deg og ditt reisefølge. Hovden har overnattingstilbud i alle prisklasser og standarder. En fellesfaktor er uansett den sentrale beliggenheten og nærheten til naturen. Hovden er en kompakt og familievennlig destinasjon med umiddelbar nærhet til matbutikker, restauranter, shoppingmuligheter, ladestasjoner og bensinstasjon.

Finn din overnatting her.